Klein maar fijn

Project verbouwing rijwoning Tilburg

Extra vierkante meters om te wonen en te werken met behoud van zoveel mogelijk buitenruimte. Met die wensen maakte Karin Hendriks Architectuur een ontwerp voor de verbouwing van een Tilburgse rijwoning uit de jaren ’50. In dit huis in Oud-Noord woont een gezin met twee pubers. Beide ouders werken veel vanuit huis, dus extra werkruimte was een grote wens.

Minder tuin, evenveel buitenruimte?

Naar achter uitbouwen betekent tuin opofferen en dat vonden de bewoners erg jammer. Architect Karin kwam met het volgende idee: naast de keuken ruimte aanbouwen voor een eetgedeelte waarmee een woonkeuken ontstaat en achter de woonkeuken een werkkamer maken. De verloren meters aan buitenruimte compenseert ze met een ruim dakterras op de aanbouw. Het resultaat mag er wezen. Huiseigenaar en ondernemer bij Durven en Doen Mariëlle Bruggeman: “De glazen deur tussen de keuken en de nieuwe werkkamer daar waren we zelf niet op gekomen, het benadrukt de lengte van de keuken en nu kunnen we vanuit de keuken naar buiten kijken. Met de harmonicadeur tussen eetkamer en tuin zijn we ook erg blij. We hebben er veel extra woongenot bijgekregen.” Dus het volgende boek van Durven en Doen, specialist in duurzame gedragsverandering en werkgeluk, wordt hier geschreven? “Die kans is groot.” Haar compagnon Joleen Jansen komt hiervoor vast graag naar Tilburg rijden.

#JoleenJansen

#MarielleBruggeman

#Durven&Doen Motivatie en Communicatie Trainingen

Scroll to top