Werkwijze
Duurzaamheid

Ons doel is het realiseren van projecten en oplossingen die passen bij huidige en toekomstige generaties, die recht doen aan het huidige tijdsbeeld.

De wensen van de opdrachtgever spelen een cruciale rol in het ontwerpproces. Goede architectuur geeft antwoord op de behoeften van de eindgebruiker en zorgt voor een juiste inpassing in haar omgeving.

Door tijdens het ontwerpproces helder te communiceren en te overleggen met de opdrachtgevers en andere partijen bereiken we een optimaal resultaat.

 

 

 

Van ontwerp tot uitvoering

Karin Hendriks Architectuur is een all-round architectenbureau. We kunnen u het volledige proces uit handen nemen. Zoals het aanvragen van de bouwvergunning, het maken van een bouwkundige begroting, het organiseren van vergunningsaanvragen, het selecteren van een aannemer, het begeleiden van de bouw en het monitoren van de planning en de uitvoering.

Het maken van een ontwerp start bij het in kaart brengen van uw wensen en eisen en de wetten en regels waaraan uw pand moet voldoen. Ook het budget is een belangrijke factor. Met behulp van schetsen laten we zien wat er mogelijk is met en zonder omgevingsvergunning.

Karin Hendriks Architectuur is een pragmatisch bureau, we denken actief met onze opdrachtgevers mee en geven altijd een eerlijk advies.

3d modelleren

Ons bureau verzorgt tekenwerk van ontwerpfase tot en met omgevingsvergunning en/of uitvoering in zowel 2D, 3D en BIM-traject.

Het modelleren doen we in het Autodesk programma Revit. Dit heeft de mogelijkheid om samen met onze partners (bijvoorbeeld de constructeur en de installatieadviseur) een compleet 3D-model te bouwen. Hierin worden zoveel mogelijk gegevens verwerkt waaronder de constructie en elektra gegevens.

Door onze ervaring met BIM-processen zijn we een betrouwbare partner in kwalitatieve BIM-samenwerkingen.

Virtual Reality

Standaard leveren we bij elk ontwerp een Virtual Reality-variant. U kunt met een VR-bril uw nieuwe woning, aanbouw, bedrijf of instelling in 3D bekijken.

Tijdens deze levensechte ervaring ziet u nog beter wat we voor u ontworpen hebben. U kunt door uw pand lopen, in de ruimtes staan en rondkijken.

Dit geeft een veel beter beeld dan een 2D-bouwtekening.