TERUG IN DE TIJD

Als architect ben ik altijd bezig met het creëren van iets dat er nog niet is; een aanbouw voor een woonhuis, een nieuwe vleugel voor een bedrijf of kinderdagverblijf, de herinrichting van een bestaand pand of het ontwerpen van een complete villa of volledige verdieping op een bestaande school. Af en toe ga ik terug in de tijd en bezoek ik projecten waaraan ik jaren geleden heb gewerkt.
Mijn laatste tour bracht me naar Kindcentrum ’t Wikveld in Empel (gemeente ’s-Hertogenbosch), naar de Minister Calsschool in Naarden, het Willem de Zwijgercollege en de Julianaschool in Bussum (Noord-Holland). Ik vind het leuk om oude projecten te zien en te bedenken waarom ik ze op een bepaalde manier heb aangepakt. Ook is het goed om te zien hoe de gebouwen er nu bijstaan. Doorstaan ze het de tand des tijds, blijven ze voldoende schoon, is er al onderhoud nodig? Op deze manier sta ik even stil bij wat ik gedaan heb om vervolgens weer met nieuwe projecten aan de slag te gaan.
Volg je Karin Hendriks Architectuur al op LinkedIn?
Scroll naar boven