PREFAB BOUWEN IN HOUT

Een duurzame, energiezuinige vakantiewoning, gebouwd volgens de BENG. Dat is een van de projecten die Karin Hendriks Architectuur onlangs afrondde. Karin: ‘De woning is ontworpen door Francine Broos interieurarchitecten uit Loon op Zand. Wij hebben hen ondersteund met de technische uitwerking, de bouwkundige tekeningen en de benodigde vergunningen.’

 

Resultaat is een prefab houtskeletwoning die geplaatst wordt door Bouwbedrijf Kambier uit Koudekerke. ‘Deze manier van bouwen zorgt voor een lage CO2-uitstoot. Andere voordelen zijn de korte bouwtijd. Die is noodzakelijk omdat er in het vakantieseizoen niet gebouwd mag worden om overlast op het vakantiepark te voorkomen. Ook moet de woning klaar zijn voor het broedseizoen start.’ De geplande opleverdatum is 1 mei.

 

De eigenaren van de vakantiewoning hadden een duidelijk idee van wat ze wilden. ‘Er stond een verouderd huis, dat moest vervangen worden. Het moest een compacte woning worden, met een woon-eetkamer met open keuken, een badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn twee slaapkamers met een kleine badkamer.’ Op het dak liggen zonnepanelen en de woning wordt gasloos verwarmd.

Scroll naar boven