vereniging van eigenaren verduurzamen label

Ondersteuning VvE’s bij verduurzamen wooncomplexen

Op uitnodiging van de Gemeente Tilburg verdiept Karin Hendriks Architectuur zich in het ondersteunen van VvE’s bij het verduurzamen van appartementencomplexen. Dit doet ze bij het VvE Transitie Centrum Brabant. Want niet alleen voor corporaties, ook voor gemeenten ligt er een grote verduurzamingsopgave. Bij huurcomplexen ligt de regie bij de pandeigenaar, maar ook appartementencomplexen met koopwoningen moeten verduurzaamd worden. En hoe doe je dat met zoveel verschillende eigenaren in één pand?

 

Bewoners met een koopflat in een complex zijn verenigd in een Vereniging van Eigenaren, maar ze hebben individuele wensen. De een wil naar Energielabel A, de ander wil gasloos of naar Nul op de Meter. En dan spelen er nog vragen mee zoals:

  • Welke financiële middelen zijn voor welk onderhoud gereserveerd in het meerjarenonderhoudsplan?
  • Welke delen van het complex worden gezamenlijk verduurzaamd?
  • Wat kunnen bewoners zelf doen?

Samen tot een doel en plan van aanpak komen, is hierdoor vrij ingewikkeld.

 

Karin Hendriks Architectuur (KHA) heeft een multidisciplinaire aanpak. In het esthetisch en bouwkundig ontwerp kan het team ook het installatieconcept en/of de verduurzamingsmaatregelen integreren. Dit architectenbureau is namelijk ook EP-adviseur. Na deze verdieping bij het VvE Transitie Centrum Brabant beschikt KHA over de juiste kennis omtrent subsidies om VvE’s bij te staan tijdens het verduurzamen

 

En natuurlijk vraagt Karin Hendriks Architectuur de vergunningen aan en begeleidt de uitvoering van de verbouwing.

Scroll naar boven