KARIN HENDRIKS ARCHITECTUUR BREIDT UIT

Sinds november 2020 is Ricky Nussij (37) in dienst bij Karin Hendriks Architectuur als Bim-modelleur. Hij is laatstejaars student aan Avans Hogeschool Tilburg in de richting Bouwkunde. Karin vertelt: “Ik kan me meer focussen op grotere projecten en meer werk aannemen.”

 

Stages

Na de havo wist Ricky niet wat hij wilde gaan doen, een aantal banen in verschillende branches volgden. Tot hij halverwege de dertig besloot om gericht aan zijn toekomst te gaan werken. “Met de hulp van mijn vriendin heb ik op een rij gezet wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.” Dat resulteerde in de fulltime studie Bouwkunde met stages bij bouwbedrijven en in het vastgoedbeheer.

 

De liefde voor ontwerp en bouw

“Als jongen ging ik met mijn ouders meerdere keren op vakantie naar Zuid-Frankrijk. De Romeinse bouwwerken daar intrigeerden met enorm. Daar is mijn liefde voor bouw, ontwerp en techniek ontstaan. Ik vind mijn studie al vier jaar lang ontzettend leuk.” Over een paar maanden begint hij met afstuderen. “Ik heb nu een paar maanden geen les dus ik ben blij dat ik bij Karin Hendriks Architectuur aan de slag ben.” Zijn eerste opdracht was het ontwerpen van een mantelzorgwoning. “Ik heb verschillende ontwerpvarianten gemaakt. Ik kan het proces van begin tot eind meemaken, dat vind ik tof.”

 

Toekomst

Ricky heeft de minor ‘CO2-negatief ontwerpen’ gevolgd. “De ontwerpfase verloopt hierin compleet anders. Je werkt bijvoorbeeld veel met hout, omdat dat CO2 kan opslaan. En je gebruikt zoveel mogelijk lokale materialen zodat weinig transport nodig is. Dat resulteert in een kleinere CO2-voetafdruk. Ik vind dat een mooie ontwikkeling en het is actueel gezien de stikstofregelingen.” In zijn afstuderen gaat hij zeker iets doen met duurzaamheid. Samen met Ricky bouwt Karin Hendriks Architectuur verder aan de toekomst van haar bedrijf.

Scroll naar boven